Tilskud uanset om du er rød , gul eller grøn

 

Tilskud-teaserbillede

Fra første april starter en ny overenskomst mellem tandlægerne og det offentlige. Som en administrativ hjælp placeres du, som patient i enten grøn, gul eller rød gruppe.

Patienter i den grønne gruppe har stort set ingen problemer og vil blive indkaldt med interval på 12-24 måneder med det sædvanlige tilskud.  En del af de grønne patienter vil sikkert ønske et højere og mere sikkert behandlingsniveau med hyppigere kontroller og tandrensning. Det er der så selvfølgelig plads til, så få en snak med din tandlæge. Det vil så kunne koste lidt ekstra.

Er der problemer med tænderne, tandkødet osv, vil man som patient i den gule gruppe blive indkaldt, så ofte som det er nødvendigt med henblik på at sikre og udvikle sundheden optimalt og dermed bevæge sig i retning af den grønne gruppe.

Er problemerne af mere kronisk art, hvor der mere er tale om at bevare det nuværende niveau, er man i den røde gruppe hvor du igen indkaldes og støttes individuelt med udgangspunkt i de aktuelle behov. Denne gruppe vedrører dig, der for eksempel har sukkersyge eller andet med helbredet, som har betydning for tændernes og mundens sundhedstilstand.

Med i overenskomsten er der desværre også en besparelse på ca 300 mill kroner, som vil kunne gøre det dyrere i starten for en del patienter i de gule og røde grupper.

Vi vil forsat hjælpe med at give den bedst mulige behandling til en rimelig pris uanset om du er grøn, gul eller rød.